Drachten, Helmhout 31

Friesland

| Groningen

| Drenthe

Verwarming zonder verbruikskosten
Van laadpalen, Airco tot zonnepanelen en uw groepenkast
Gasloos of besparen
Duurzame energie zelf opwekken

Installatie inductie kookplaat

Onze installateurs werken met de beste materialen waardoor u verzekerd bent van langdurige kwaliteit.
Contact

Waarom u een vakman moet inschakelen voor de installatie van uw inductie kookplaat

Bij een inbouw inductie kookplaat denkt u misschien, stekker in het stopcontact en koken maar. Maar dan moeten we u helaas teleurstellen. Want bij het installeren van een inbouw inductie kookplaat komt nog aardig wat kijken. Als u een veilige installatie wenst, is dit echt een klus voor de vakman. Daarom worden inbouw inductie kookplaten meestal ook geleverd zonder stekker en snoer. Het is de bedoeling dat een installateur de kookplaat installeert.

De installateurs van Green-Movement installatietechniek weten als geen ander welke elektra nodig is om schade door kortsluiting of lekstroom te voorkomen. Een gebrekkig aangelegde elektrische installatie is namelijk levensgevaarlijk! Bovendien vervalt het recht op garantie als u de kookplaat verkeerd aansluit. Laat daarom een inductie kookplaat altijd installeren door een vakman!

Wat is er nodig om een inductie kookplaat te kunnen installeren?

Inbouw inductie kookplaten heb je in alle soorten en maten. Van heel eenvoudig, tot erg uitgebreid. Wil je een beetje profiteren van de voordelen van het koken op inductie, dan kom je al snel bij een inductie kookplaat met minstens 4 kookzones. Dit zijn krachtige inductie kookplaten die meestal ook wat aanpassingen vragen aan uw meterkast en stopcontact. Uw meterkast zal naar alle waarschijnlijkheid verrijkt moeten worden met een aparte (kook)groep en uw standaard stopcontact moet vervangen worden door een perilex stopcontact (stopcontact met vijf gaatjes i.p.v. twee gaatjes). Onze mensen kijken bij het installeren van een inductie kookplaat daarom altijd goed naar het stroomverbruik van de kookplaat. 

Om zeker te weten of u een nieuwe elektriciteitsgroep of stopcontact nodig heeft moet u op de volgende zaken letten:

    • Heeft u een 1,2 of 3 fasen aansluiting? Het is namelijk niet verstandig om een inbouw inductie kookplaat aan te sluiten op een 1 fasen aansluiting. De meeste inbouw inductie kookplaten hebben namelijk minstens een aansluitwaarde van 7 kW. Op een 1 fasen-aansluiting kan maximaal 3,68 kW aangesloten worden. Mocht u daar toch een kookplaat van 7 kW op aansluiten dan overbelast u de aansluiting waardoor uw stop kan doorslaan. Ook kan het zijn dat uw kookplaat niet meer goed werkt. Dit merkt u dan doordat u niet meer op vol vermogen kunt koken of niet alle kookplaten tegelijkertijd kunt gebruiken. 

Maar hoe ziet u nu of u een 1 of 3 fasen aansluiting heeft? 

Zitten er in uw meterkast 2 groepen aan elkaar gekoppeld dan heeft u een 1 fasen aansluiting. Zitten er 4 groepen aan elkaar gekoppeld dan heeft u een 3 fasen aansluiting ook wel krachtstroom genoemd. 

    • Welk stopcontact zit er in de keuken? Zit er op dit moment een 2 polig stopcontact (stopcontact met twee gaatjes) of een 5 polig perilex stopcontact (stopcontact met 4 ronde gaatjes aan de buitenkant en 1 plat streepje in het midden)? 

Want op een 2 polig stopcontact kunnen alleen elektrische kookplaten geïnstalleerd worden voor een 1 fase aansluiting. Dat betekent dat u alleen kookplaten met een maximale aansluitwaarde van 3,7 kW kunt aansluiten. Heeft u een perilex stopcontact dan kunt u daar alles boven de 3,5 kW op aansluiten. Dit betreft dus alle 2 of 3 fasen kookplaten.  

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Mocht u het installatiewerk door Green-Movement installatietechniek willen laten installeren, dan bent u verzekerd van een veilige elektrische installatie! Wij nemen u namelijk graag het werk uit handen en verzorgen daarom de klus van a tot z. Dit houdt in dat wij al uw installaties aan de meterkast, bekabeling en het stopcontact voor de kookplaat op ons nemen. Let wel, wij plaatsen de kookplaat niet, wij zorgen voor de elektrische aansluiting.

Wanneer u meer informatie wenst, neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden!

Wat klanten zeggen over:
Green Movement

Werkspot
Fijne kennismaking met Green-Movement Installatietechniek. Snelle reactie op offerte aanvraag. Nette communicatie. Installatie verliep perfect, alles super strak en netjes geïnstalleerd. Zeer vriendelijke en vakkundige vakmannen.

PC

Pascal, Steenwijk
Werkspot
Heldere communicatie, Duidelijke voorwaarden en de klus is volledig en volgens verwachting opgepakt.

NJ

Nejat, Leeuwarden
Facebook
Met onze vaste installatiepartner Green Movement hebben we 14 laadplekkendgerealiseerd bij Crystalic. Bedrijven & bezoekers van Crystalic kunnen met elke gewenste laadpas hier gebruik van maken.

HO

Hos Oil, Leeuwarden

Installatie inductie kookplaat

Voordelen over Installatie inductie kookplaat

  • Veilige installatie door vakman

  • Juiste elektra voorkomt schade

  • Garantie vervalt bij verkeerde aansluiting

  • Aanpassingen aan meterkast en stopcontact nodig

  • Installatiewerk van a tot z verzorgd

Neem contact op